Valintamuotoilu Suomessa: Mistä voin oppia lisää?

No tietenkin meidän blogista ja ostamalla Valintamuotoiljoiden palveluita.

Ilmiselvimmän vastauksen jälkeen jää vielä joitakin vaihtoehtoja, mistä voi hakea oppia valintamuotoilun saloihin. Tämän kuukauden teeman tarkoituksena oli löytää, mitä kaikkea tehdään valintamuotoilun saralla Suomessa ja blogisarjan kolmannessa osassa etsitään opiskelumahdollisuuksia aiheesta.

Laureassa

Allekirjoittanut on kerännyt osaamisensa, opintopisteensä ja verkostonsa Laurean MBA-ohjelman kautta. Ohjelman nimi on “Päätöksenteon ilmiöt johtamisessa, kehittämisessä ja asiakastyössä”. Meidän oma Markus Kanerva toimii myös yhtenä ohjelman opettajista. Linjaan ja tuleviin hakuaikoihin voi tutustua täältä.

Helsinki GSE:ssa

Helsinki Graduate School of Economics yhdistää pääkaupunkiseudun korkeakoulut ja tarjoaa sitä kautta mahdollisuuksia tohtoriopintoihin. Mukana ovat siten Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Hanken. Tässä talouden huippukorkeakoulussa on myös oma tutkimusryhmänsä käyttäytymistaloustieteille, ja kaksi ryhmän jäsenistä ovat tohtorikoulutettavia. Koko ryhmän kokoonpanoon voi tutustua täältä.

Yliopistossa?

Muita näin selkeitä linjoja ei äkkiseltään löytynyt. Hankenin kautta on ainakin voinut ottaa käyttäytymistaloustieteen kurssin. Todennäköisesti myös muut kauppakorkeakoulut tarjoavat vastaavia opiskelumahdollisuuksia viimeistään gradu-vaiheen kirjallisuuden kautta.

Aihetta voi myös lähestyä muilla tavoilla, koska tulokulmia on niin monia. Valintamuotoilu rakentuu myös (sosiaali)psykologialle, johtamismalleille, palvelumuotoilulle, matematiikalle, filosofialle, päätöksenteon teorialle, myynnille ja markkinoinnille – miksei jopa antropologialle. Oman osaamisensa voi rakentaa hyvin erilaisista palikoista.

Jäikö jokin merkittävä opinahjo mainitsematta? Listaa kommentikenttään. Ensi viikolla viimeinen tutkimusmatka suomalaiseen valintamuotoiluun!