Jättiläisten olkapäillä: Cass S. Sunsteinin ja Richard Thalerin yhteishaastattelu

Hyvää alkanutta vuotta 2019! Toivottavasti jokaisella lukijallamme oli rentouttava joulutauko ja juuri sellainen joulunaika, mitä itse toivoikin.

Uuden vuoden lupaukset ovat valintamuotoilijoille klassikkokamaa: joulun jälkeisen hidastelun, mässäilyn, tuhlailun ja yltäkylläisyyden jälkeen asetetaan itselle aikaraja (useimmiten vuodenvaihde), jolloin kaikki tai osa elämästä halutaan saada remonttiin – mieluiten vielä aika nopeasti. Lisäksi on sosiaalisesti hyväksyttävää ja tuettua lisätä uusia kuvioita elämäänsä tässä ajankohdassa, koska “kaikki muutkin tekevät niin”.

Tavoitteet antavat suunnan, mutta äärettömän tärkeää on keskittyä hyvin suunniteltuihin ja suhteellisen kevyesti ylläpidettäviin tapoihin. Uusi rutiini kannattaakin asettaa itseään kuunnellen ja vaikkapa vähän liian pikku hiljaa elämää muuttaen. Kaikki ovat jo varmaan tähän mennessä kuulleet fraasin: “Tahdonvoima on väsyvä lihas.” Kunnioita tätä ajatusta ja itseäsi, ja suunnittele elämääsi kestäviä ja mukavia rutiineja. Ääripää-ajattelu toimii harvalla, eikä useimpien kannata valita sitä strategiaa ensimmäisenä.

Valintamuotoilun blogi starttaa tammikuun leppoisasti ilman teemoja, mutta kuitenkin keskittyen tärkeimpään: valintamuotoiluun kaikista näkökulmista. Muista seurailla blogiamme ja someamme uusien päivitysten toivossa!

Uuden vuoden lupauksiin vinkkejä videosta?

Tämän pitkän intron jälkeen, leppoisaa vuoden alkua näiden kahden tuuppauksen grand old manin kanssa. Becker Friedman Instituten haastattelussa Nudge-kirjan kirjoittaneet ja sitä kautta tuuppauksen valtavirtaan tuoneet Cass S. Sunstein ja (myös Nobelin voittanut) Richard Thaler.