Valintamuotoilun tapahtumia: Tulevat BeSP-symposiumit

Valintamuotoilun saralla järjestetään melko niukasti tapahtumia Suomessa. Siksipä kannattaakin nauttia harvinaisesta herkusta (tai herkkusarjasta), ja ottaa ylös tulevat BeSP-symposiumien päivämäärät. Kolmas BeSP järjestetään 21.2.2020 ja neljäs 25.-26.3.2020. Kolmannen symposiumin pääpuhujaksi on julkaistu professori Christa Fouche Aucklandin yliopistosta aiheellaan “Results to Practice: Navigating Complexities to Create Meaningful Impact”. Meitä kaikkia kiinnostaa käyttäytyminen mutta myös vaikuttava käyttäytymisen muutos, joten aihe on voimakas ja kiinnostava.

BeSP-projekti ja -tapahtumat

BeSP eli Behaviour Change Science & Policy -projekti pyrkii edistämään yhteiskunnallista käyttäytymisen muutoksen tutkimusta Suomessa. Projektin fokuksessa on käyttäytymistieteet ja käyttäytymisen muutoksen julkiset interventiot. Tulevat BeSP-symposiumit ovat osa heidän tutkimusprojektiaan. Niissä kuka tahansa pääsee ilmoittautumalla osallistumaan julkiseen keskusteluun käyttäytymisen muutoksesta ja käyttäytymistieteistä. Helmikuun BeSP-symposiumin ilmoittautuminen avataan joulukuun alussa, muistathan ilmoittautua ja tutustua ohjelmaan ennakkoon.

Christa Fouchen avajaispuheenvuoron lisäksi helmikuun symposiumin luvataan käsittelevän ainakin seuraavia teemoja: käytännön ratkaisujen tutkimuksen laatu, yhteistyössä tuotetun tiedon tuottaminen ja “tutkijamielisyys” sekä käytäntöjen ja tiedon tuottaminen kokeilujen perusteella. Maaliskuussa puolestaan keskitytään tutkimuksen viemiseen käytäntöön ja vaikuttaviksi, pysyviksi ratkaisuiksi. Vaikka hommat lähtivät vähän kapulakielisiksi, varsinaisessa tapahtumassa nautitaan rennosti projektin löydöksistä ja alan tutkimuksista. Voimme pelkästään lämpimästi suositella.

Ennen ja jälkeen tulevien BeSP-tapahtumien

Yleisesti BeSP-projekti tiedottaa toimistaan ja tapahtumistaan aktiivisesti Twitterissä, joten ota heidät seurantaan ja osallistu keskusteluun. Valintamuotoilun omia kuulumisia kannattaa seurata meidän omalla kanavalla ja aktiivista keskustelua tietenkin #valintamuotoilu-tunnisteella. Edellinen kaksipäiväinen BeSP-symposium järjestettiin kuluvan vuoden lokakuussa. Valintamuotoilijoiden Markus Kanerva oli mukana juontamassa lokakuun BeSPiä ja mm. haastattelemassa Cass Sunsteinia. Tutustu edellisen symposiumin yhteenvetoon tästä. Alla vielä tunnelmia BeSP-symposiumista:

Markus Kanerva fasilitoimassa
Valintamuotoilijoiden Markus Kanerva fasilitoimassa 2. BeSP-tapahtumaa.
Cass Sunstein
Professori Cass Sunsteinin luento ja kyselyntunti etäyhteyden päässä.
Adam Oliver
Adam Oliverin kolmiuloitteinen malli, miten erottaa hyväntahtoiset ja pahantahtoiset tuuppaukset.