Valintamuotoilu Suomessa: tapahtumat

Valintamuotoilu Suomessa -teema kannattelee meitä helmikuun ajan. Tavoitteena on siis perehtyä, miten ja missä valintamuotoilu näkyy nyt. Blogisarjan aloittaa katselmus valintamuotoilun aihetta läheltä liippaaviin tapahtumiin.

Tänään kurkistetaan pääasiassa menneeseen, koska viime kuussa järjestettiin ainakin kaksi hyvin mielenkiintoista tapahtumaa liittyen valintamuotoilun teemoihin. Lisäksi listauksessa on pari muuta tapahtumaa aiheeseen liittyen. Olkoon tämä kirjoitus siten kevyttä jälki- ja etukäteismarkkinointia järjestäjille.

Tammikuun tapahtumat

Tieteen päivät: Mahtavaa, että tämänvuotisille Tieteen päiville oli saatu käyttäytymistieteellinen näkökulma! Tämä luento oli otsikolla Rohkeus ja talous ja se pidettiin 11.1.2019. Puheenvuoroissa käsiteltiin teeman mukaisesti rohkeutta, riskiä ja päätöksentekoa.

Puhujina olivat Marja-Liisa Halko, Topi Miettinen ja Tuomas Nurminen. Helsingin yliopiston Halko on tutkinut esimerkiksi miesten ja naisten välisiä eroja stressikäyttäytymisessä ja opettanut Laureassa sosiaalista päätöksentekoa. Professori Miettinen ja tohtoriopiskelija Nurminen puolestaan ovat Hankenin kasvatteja. Ensimmäisen teemana oli enemmän riski, rohkeus ja päätöksenteko. Jälkimmäisen puolestaan luottamus ja rohkeus. Saapa nähdä, mitä on vuoden päästä ohjelmistossa!

Tieteen päivien luento käyttäytymistaloustieteestä teemalla Rohkeus ja talous. Kuvakaappaus Tieteen päivien sivuilta 28.1.2019.

Markkinointikollektiivi: Käyttäytymisen muuttaminen: Tämä tilaisuus oli MK:n ja Solitan (Palmun) yhdessä järjestämä tilaisuus käytöksen muutoksesta. Näkökulma oli erityisesti markkinoinnissa ja kohderyhmän käytöksen muutoksessa.

Puheenvuorot kuultiin Caratin Juha Halmesvaaralta (katso myös ao. kuva), Palmun Johannes Hirvonsalolta ja OP:n Timo Valtoselta. Puheenvuoroissa teemoina käsiteltiin käytöksen muutosta yleisemmällä tasolla, markkinointicaseja sekä case kaupunkiautoilusta. Erityisesti Palmu (Solita) järjestää melko usein tapahtumia käytöksen muutoksesta, joten kannattaa seurata heidän uutisvirtaansa!

Materiaali Juha Halmevaaran puheenvuorosta, miten käytöstä voidaan muuttaa. Kuvan ottanut Marika Poutiainen.

Muita tapahtumia

Laurea Behavioral Insights -seminaari: Tämän tapahtuman kanssa ollaan joko todella ajoissa tai todella myöhässä, mutta syksyisin järjestetään Laurean Behavioral Insights -seminaari koulun kampuksella. Tapahtuman tarkoitus on tuoda uusinta keskustelua sekä tieteen vaikuttajilta että yritysmaailman BE-asiantuntijoilta.

Tapahtuman puheenvuorot ovat olleet hyviä ja monipuolisia molempina kertoina – näin Laurean opiskelijan suulla. Viimeksi kuultiin mm. Richard Thalerin kanssa työskennellyttä Martijn van den Assemia sekä terveyskäyttäytymisen motivaatiotekijöihin erikoistunutta Keegan Knittleä. Kannattanee seurailla Laurean uutisvirtaa jälleen ensi syksyn alussa, jotta pääsee varaamaan paikan seminaarista. (Viime syksyn tunnelmiin voit hypätä tästä linkistä.)

Next Level Service Design 2019: Tässä tapahtumassa laaja kuva on tietenkin palvelumuotoilussa, johon tuuppaus sopii loistavaksi tukielementiksi. Keynoten tuuppauksesta pitävät Valintamuotoilijoiden Markus Kanerva ja Palmun Antti Rannisto. Lisätietoja tapahtumasta tästä.